Værd at vide om plugins

Plugins er en slags miniprogrammer, der installeres i WordPress – lidt ligesom når du installerer apps på din mobil. Brug altid kun plugins med mange brugere, mange stjerner og jævnlige opdateringer.

Hvad er WordPress plugins?

For at forstå, hvordan en WordPress-side fungerer, er du nødt til at vide lidt om plugins. Plugins er en slags miniprogrammer, der installeres i WordPress – lidt ligesom når du installerer apps på din mobil. Nogle plugins sørger for at du kan bruge særlige funktioner på din hjemmeside, som for eksempel beskedformularer, delingsknapper til sociale medier, kalender m.m. mens andre virker i maskinrummet ved for eksempel at komprimere dine billeder, tage backup eller blokere spamkommentarer.

Appstore til plugins

WordPress har sin egen “appstore” til plugins, hvor du kan browse mellem tusindvis af gratis plugins og dertil kommer et hav af betalte plugins, som du selv kan uploade til WordPress.

Det vigtigste at huske, når du leder efter et plugin i WordPress til en bestemt funktion, eller du bare shopper rundt og lader dig inspirere, er at kigge under hver plugin efter information om, hvor mange brugere og stjerner det har, hvornår det senest er opdateret og om det er kompatibelt med din version af WordPress .

Undgå forældede plugins

Mange brugere og stjerner tyder på et godt og brugbart plugin, men ligeså vigtigt er det, at et plugin opdateres løbende. Et plugin, der ikke opdateres løbende vil på et eller andet tidspunkt holde op med at virke eller skabe problemer, der potientielt kan skade din hjemmeside.

Hvis du tænker, at et plugin virker lovende, så klik på det og læs lidt mere om hvad det kan, læs evt. anmeldelser og læs også gerne i support-tråden, hvis der ligger sådan en. Alt sammen er med til at give et billede af, om det er et plugin, du vil bruge på din hjemmeside.

Pro-versioner med flere funktioner

Mange af de mest brugte plugins har desuden en betalings- eller pro-version, og det kan være smart at sætte sig ind i, hvilke funktioner, der kræver pro-version og hvad det koster at opgradere. Ofte kan det godt betale sig at opgradere til pro-versionen, særligt hvis det er et plugin, der tilfører din WordPress-side vigtige og nødvendige funktioner. Pro-versioner af plugins skal downloades fra udbyderen og derefter uploades i WordPress.

Når du har fundet et plugin, du vil bruge, skal du installere det og derefter aktivere det. Nogle plugins virker med det samme uden yderligere indstillinger – det er som regel dem, der blot tilfører en enkelt funktion som f.eks. at kunne duplikere en side – men langt de fleste kræver, at du gennemgår nogle indstillinger.

hjemmeside wordpress

Guide til opdatering af plugins

Plugins og DEL2

Når du køber en hjemmeside hos DEL2, installerer jeg forskellige plugins, som alle er nogen, jeg har undersøgt grundigt. Hvis du har WEBMASTER abonnement hos DEL2, sørger jeg for backup, og for at dine plugins bliver holdt løbende opdateret. Hvis du selv passer din DEL2-hjemmeside kan du købe WEBMASTER on demand og få hjælp med opdatering og backup.

Om BLOG2

Mit navn er Marie Wandel Kampmann. Jeg stiftede DEL2 i sommeren 2018 med navnet som en markering af, at anden del af mit arbejdsliv tog sin begyndelse efter 20 års ansættelse som grafisk designer i mediebranchen. Mine kompetencer inden for kommunikation og design, lagt sammen med en stor interesse for teknik og gadgets – og ikke mindst mine erfaringer med det at springe ud som selvstændig – skulle gerne her på BLOG2 give dig redskaber og inspiration til at lykkes med dit liv som freelancer, kunstner, selvstændig, iværksætter – eller noget helt femte.

Mere fra BLOG2

Senest på BLOG2

Sådan opdaterer du WordPress

Hvis din hjemmeside skal fungere optimalt skal du vedligeholde den. Det gøres blandt andet ved at holde WordPress opdateret. Læs her hvordan du opdaterer WordPress trin for trin.

Læs mere »

Sådan opdaterer du plugins

Der kommer løbende opdateringer til plugins, og selv om du ikke behøver reagere med det samme, skal du gøre det til en vane at opdatere plugins med jævne mellemrum. Se hvordan i denne guide.

Læs mere »

Værd at vide om backup

Det kan sagtens vise sig, at du aldrig får brug for dine backup-filer, men ligesom med andre forsikringer har du allermest brug for dem, når du ikke har dem…

Læs mere »

Følg DEL2