Grundlæggende SEO

Når du køber en hjemmeside hos DEL2, er grundlæggende SEO en del af pakken. Det betyder ikke, at din side automatisk vises som et af de første søgeresultater på Google, men du er på vej, og du har fået nogle værktøjer, så du selv kan gå videre med søgeoptimeringen.

Hvad får du med grundlæggende SEO fra DEL2?

En sikker oplevelse

En af de ting, Google vægter højt, når de skal rangere deres søgeresultater, er om en hjemmeside er sikker for dens besøgende. Det kan man sørge for ved at udstyre siden med et SSL-certifikat, der krypterer data mellem en hjemmeside og dens besøgende.

Mobiloptimeret

Mobiltelefonen er efterhånden mange brugeres første – og måske eneste – indgang til din hjemmeside. Alle DEL2-sider har responsivt design, hvilket betyder at de automatisk indstiller sig efter den skærm de vises på. Jeg tester så vidt muligt på alle skærmstørrelser, og er der funktioner eller formater, der ikke egner sig til mobilen, sørger jeg for at de kun vises i desktop-versionen af din side.

Minimal ventetid

Hvor hurtigt en hjemmeside loader betyder meget for brugeroplevelsen. Jeg optimerer dine billeder, så de ikke er større end nødvendigt, og jeg kan også installere et plugin, der får browseren til at gemme data, såkaldt cache-lagring, så den ikke skal loade siden forfra, når den besøges af samme bruger.

Yoast SEO-plugin

Et af de mest udbredte SEO-plugins til WordPress hedder Yoast. Yoast hjælper med at strukturere og sortere sidens data, så den både kan læses og forstås af de søgerobotter, der konstant crawler nettet for at finde og sortere informationer for brugerne. DEL2 installerer Yoast og opsætter søgeord, SEO-titel, metabeskrivelser og structured data i form af virksomhedstype, -navn, logo og sociale profiler.

Og hvad får du ikke

Søgeordsanalyse

Søgeordanalyse er en videnskab i sig selv, og indebærer, at man foretager omfattende research på sine søgeord og konkurrenter. Helt grundlæggende handler det om, at du skal sætte dig i dine kunders sted og forestille dig, hvilke ord de bruger, når de leder efter netop det, du udbyder. Nogle ved, hvad de leder efter og søger meget konkret, mens andre er bredere i deres søgning og dermed sværere at ramme. Samtidig skal du naturligvis tage højde for konkurrencen mellem de mest bruge søgeord.

Indholdsoptimering

Søgeordene skal ifølge god SEO-skik optræde forskellige steder på hjemmesiden, og hverken for få eller for mange gange. Google går meget op i selve indholdet på din hjemmeside, og det gør de naturligvis, fordi de ved, at brugerne i dag er langt mere kræsne med indhold end tidligere. Vi scroller lynhurtigt videre, hvis vi ikke synes, vi får relevant information til gengæld for den tid, vi bruger på en hjemmeside. Hjemmesider med relevant indhold af høj kvalitet belønnes ofte med højere rangering i Google.

Hvordan kan du selv komme videre?

Hvis du vil sikre, at din hjemmeside er 100% SEO-optimeret, vil jeg anbefale dig enten at hyre en SEO-ekspert til at hjælpe dig – eller alternativt afsætte en masse tid til at lære SEO fra bunden. Der ligger omfattende læring om SEO hos for eksempel Yoast.com og Google.

Hvad med SEO, hvis min side skal redesignes?

Har du allerede en hjemmeside med en masse indhold, og har du bedt DEL2 om at redesigne siden, er det ikke sikkert, jeg kan gennemgå alle dine tidligere indlæg. Det er nemlig en meget tidskrævende proces afhængig af, hvor mange indlæg og sider du har. Jeg sørger selvfølgelig stadig for at indstille Yoast SEO-plugin  for dig. Du skal desuden være opmærksom på, at hvis URL’er ændres eller du helt skifter domæne, så vil du højst sandsynligt opleve, at din rangering i søgeresultaterne dykker i en periode.