SEO-værktøjer du skal kende

Uanset om du lader DEL2 om din SEO, eller selv vil kaste dig ud i det, kan du her få et overblik over nogle af de mest brugte SEO-værktøjer.

Disse SEO-værktøjer er dem, du i første omgang vil møde, når du får en hjemmeside fra DEL2. Der findes naturligvis et væld af andre SEO-værktøjer, men vær opmærksom på, at langt de fleste SEO-plugins, services og værktøjer kræver en Google-konto for, at du kan bruge dem.

hjemmeside seo

Yoast SEO-plugin til WordPress

Når man udvikler hjemmesider i WordPress er SEO-plugin’et Yoast svært at komme uden om. Yoast kan ikke lave din SEO for dig, men det kan hjælpe ved at fortælle dig, om du er på rette vej, og om der er ting, du kan gøre bedre. Yoast er installeret på alle hjemmesider fra DEL2 i en gratis version, der kan klare det grundlæggende, og får du blod på tanden og vil udvikle din SEO endnu mere, kan du købe en Premium-version, der giver adgang til endnu flere funktioner. Yoast har desuden et virkelig godt og meget omfattende kursus- og guidemateriale (på engelsk).

Google Search Console

Eftersom SEO og Google hænger uløseligt sammen, findes der naturligvis også hjælp at hente hos søgemaskinegiganten. Med en konto hos Google Search Console får du for eksempel adgang til et væld af værktøjer og muligheder, der kan hjælpe dig med din SEO og med konstant at overvåge, hvordan din side klarer sig på forskellige parametre. Du får blandt andet besked, hvis Googles robotter opdager fejl, når de crawler din side, eller hvis dit indhold ikke er mobilvenligt nok.

Google Analytics

google analytics

Et andet overvågningsværktøj, som er smart at kende, er Google Analytics, som bruges til at indsamle informationer om hjemmesidens brugere. Oplysninger om, hvor mange besøgende en side har, hvor længe de bliver på siden, hvilken browser de bruger, hvad tid på døgnet de besøger siden, hvor i verden de befinder sig og mange andre detaljer, som man kan bruge til at blive klogere på sine besøgende og finjustere sin SEO.

hjemmeside wordpress

Vil du vide mere om SEO?

Om BLOG2

Mit navn er Marie Wandel Kampmann. Jeg stiftede DEL2 i sommeren 2018 med navnet som en markering af, at anden del af mit arbejdsliv tog sin begyndelse efter 20 års ansættelse som grafisk designer i mediebranchen. Mine kompetencer inden for kommunikation og design, lagt sammen med en stor interesse for teknik og gadgets – og ikke mindst mine erfaringer med det at springe ud som selvstændig – skulle gerne her på BLOG2 give dig redskaber og inspiration til at lykkes med dit liv som freelancer, kunstner, selvstændig, iværksætter – eller noget helt femte.

Mere fra BLOG2

Senest på BLOG2

Værd at vide om plugins

Plugins er en slags miniprogrammer, der installeres i WordPress – lidt ligesom når du installerer apps på din mobil. Brug altid kun plugins med mange brugere, mange stjerner og jævnlige opdateringer.

Læs mere »

Sådan opdaterer du WordPress

Hvis din hjemmeside skal fungere optimalt skal du vedligeholde den. Det gøres blandt andet ved at holde WordPress opdateret. Læs her hvordan du opdaterer WordPress trin for trin.

Læs mere »

Sådan opdaterer du plugins

Der kommer løbende opdateringer til plugins, og selv om du ikke behøver reagere med det samme, skal du gøre det til en vane at opdatere plugins med jævne mellemrum. Se hvordan i denne guide.

Læs mere »

Følg DEL2