Hvad er plugins?

Hvad er WordPress plugins? #

For at forstå, hvordan en WordPress-side fungerer, skal du vide lidt om plugins. Plugins er en slags miniprogrammer, der installeres i WordPress – lidt ligesom når du installerer apps på din mobil. Nogle plugins sørger for at du kan bruge særlige funktioner på din hjemmeside, som for eksempel beskedformularer, delingsknapper til sociale medier, kalender m.m. mens andre virker i maskinrummet ved for eksempel at komprimere dine billeder, tage backup eller blokere spamkommentarer.

Appstore til plugins #

WordPress har sin egen “appstore” til plugins, hvor du kan browse mellem tusindvis af gratis plugins og dertil kommer et hav af betalte plugins, som du selv kan uploade fra plugin-udviklerens hjemmeside.

Det vigtigste at huske, når du leder efter et plugin til en bestemt funktion, eller du bare shopper rundt og lader dig inspirere, er at kigge under hver plugin efter information om, hvor mange brugere og stjerner det har, hvornår det senest er opdateret og om det er kompatibelt med din version af WordPress.

Undgå forældede plugins #

Mange brugere og stjerner tyder på et godt og brugbart plugin, men ligeså vigtigt er det, at et plugin opdateres løbende. Et plugin, der ikke opdateres løbende vil på et eller andet tidspunkt måske holde op med at virke, eller det vil begynde at skabe problemer, der potientielt kan skade din hjemmeside.

Hvis du tænker, at et plugin virker lovende, så klik på det og læs lidt mere om hvad det kan, læs evt. anmeldelser og læs også gerne i support-tråden, hvis der ligger sådan en. Alt sammen er med til at give et billede af, om det er et plugin, du vil bruge på din hjemmeside.

Premium- eller pro-versioner #

Mange af de mest brugte plugins har desuden en betalings-version (ofte kaldet premium eller pro), og det kan være smart at sætte sig lidt ind i, hvilke funktioner, der kræver betaling og hvad det koster at opgradere. Ofte kan det godt betale sig at opgradere til en pro-version, særligt hvis det er et plugin, der tilfører din WordPress-side vigtige og nødvendige funktioner. Pro-versioner af plugins skal downloades fra udbyderen og derefter uploades i WordPress.

Når du har fundet et plugin, du vil bruge, skal du installere det og derefter aktivere det. Nogle plugins virker med det samme uden yderligere indstillinger – det er som regel dem, der blot tilfører en enkelt funktion som f.eks. at kunne duplikere en side – men de fleste kræver, at du gennemgår nogle indstillinger.

Plugins og DEL2 #

Når du køber en hjemmeside hos DEL2, installerer jeg forskellige plugins, som alle er nogen, jeg har undersøgt grundigt. Hvis du har Webmaster Abonnement hos DEL2, sørger jeg for backup, og for at dine plugins bliver holdt løbende opdateret.