Hvad er cache?

Kan du ikke se dine ændringer? #

Cache-lagring betyder, at browseren gemmer en version af hjemmesiden, så den ikke skal loade forfra hver gang man går ind på siden. Det kan have stor effekt for hastigheden af din side, men kan også betyde, at besøgende – eller du selv – ikke umiddelbart kan se ændringer, du har foretaget på siden.

Hvis du har et caching-plugin installeret (f.eks. WP Super Cache, Performance Cache eller WP Fastest Cache), kan du deaktivere det, mens du laver ændringer på siden (husk at aktivere det igen efterfølgende), eller gøre det til en vane at trykke på Clear/Delete/Tøm Cache i bjælken øverst på skærmen, når du har lavet ændringer på siden.

Ryd browser-cache #

Hvis du stadig ikke kan se dine ændringer på live siden, selv om du har tømt din cache i WordPress, kan du prøve at åbne et inkognito-vindue i din browser – eller alternativt tømme din browsers cache. Se her hvordan for følgende browsere:

Ryd cache i Safari #

Mac: Tryk Alt+cmd+E og opdater siden
PC: Tryk Ctrl+Alt+E og opdater siden
iPhone/iPad: Gå til Indstillinger > Safari > Ryd historik og webstedsdata > Ryd historik og data

Ryd cache i Chrome #

Tryk på Chrome i menulinjen og vælg Slet browserdata. Sørg for at der kun er flueben i Billeder og filer, der er gemt i cache. Tryk på ryd data. Opdater siden.

Ryd cache i Firefox #

Tryk på Historik i menulinjen og vælg Ryd seneste historik. Sørg for at der kun er flueben i Cache. Tryk på OK. Opdater siden.

Hvis din hjemmeside bruger Elementor #

Er det en Elementor-side du har lavet ændringer på, kan det være nødvendigt at gendanne CSS-filerne, hvis du ikke kan se dine ændringer live eller hvis din side pludselig ser ødelagt ud. I Kontrolpanelet skal du klikke på Elementor > Værktøj og herefter på Gendan filer. Afslut med Gem ændringer. Ryd derefter din cache i WordPress (se ovenfor) og til sidst bør du tømme din browsercache (se ovenfor).