Direktør for det hele

Mange små selvstændige tror, de skal klare alting selv, men selv om man er direktør for det hele, betyder det ikke, at man er lige god til det hele.
Copyright DEL2

Noget af det mange – inklusive jeg selv – bruger som begrundelse for at blive selvstændig, er drømmen om at være sin egen chef. Men vi glemmer måske indimellem, at vi ikke bare skal være chef-chef, men også marketingschef, salgschef, IT-chef, kundeservicechef, HR-chef og økonimichef. I denne uge har jeg indtil videre haft alle chefhabitterne på, og det har helt ærligt været lidt af en mundfuld. Specielt salg og marketing ligger en smule uden for min comfortzone…

Selv om man er direktør for det hele, betyder det jo ikke nødvendigvis, at man er lige god til det hele. Meget kan man naturligvis lære hen ad vejen, men de fleste opgaver har det med at tage længere tid, jo mindre sjove, man synes de er. På den måde kan man hurtigt komme til at bruge (dyrebar) tid på opgaver, der ikke ligger lige til ens højreben.

I processen med at starte min egen virksomhed brugte jeg lang tid på at tænke over, hvem min målgruppe skulle være. Og netop med udgangspunkt i ovenstående besluttede jeg, at DEL2 skulle være for alle dem, der har forladt et fast job for at starte egen virksomhed eller blive freelancer, for iværksætterne, der har hovedet fuld af gode idéer, for de små selvstændige der har rigeligt at gøre med at tjene til huslejen eller finde nye kunder – kort sagt: For alle dem, der står alene med cheftitlerne. Og som måske engang i mellem drømmer om bare at kunne ringe til Lars fra IT og få ham til at F.I.K.S.E. A.L.T.

Så næste gang, mailopsætningen driller, vedligeholdelsen af din hjemmeside hænger dig ud af halsen eller du endnu engang må fortælle kunderne, at du altså ikke liiiige har fået lavet den der hjemmeside endnu, så ring til Marie fra DEL2. Hun kan garanteret hjælpe dig!

PS. Salgs- og Marketingsafdelingen har netop meddelt, at der på trods af startvanskeligheder med den nye chef både er kommet kunder i butikken OG blevet bestilt oldschool-PR-postkort…

Om BLOG2

Mit navn er Marie Wandel Kampmann. Jeg stiftede DEL2 i sommeren 2018 med navnet som en markering af, at anden del af mit arbejdsliv tog sin begyndelse efter 20 års ansættelse som grafisk designer i mediebranchen. Mine kompetencer inden for kommunikation og design, lagt sammen med en stor interesse for teknik og gadgets – og ikke mindst mine erfaringer med det at springe ud som selvstændig – skulle gerne her på BLOG2 give dig redskaber og inspiration til at lykkes med dit liv som freelancer, kunstner, selvstændig, iværksætter – eller noget helt femte.

Mere fra BLOG2

Senest på BLOG2

Værd at vide om plugins

Plugins er en slags miniprogrammer, der installeres i WordPress – lidt ligesom når du installerer apps på din mobil. Brug altid kun plugins med mange brugere, mange stjerner og jævnlige opdateringer.

Læs mere »

Sådan opdaterer du WordPress

Hvis din hjemmeside skal fungere optimalt skal du vedligeholde den. Det gøres blandt andet ved at holde WordPress opdateret. Læs her hvordan du opdaterer WordPress trin for trin.

Læs mere »

Sådan opdaterer du plugins

Der kommer løbende opdateringer til plugins, og selv om du ikke behøver reagere med det samme, skal du gøre det til en vane at opdatere plugins med jævne mellemrum. Se hvordan i denne guide.

Læs mere »

Værd at vide om backup

Det kan sagtens vise sig, at du aldrig får brug for dine backup-filer, men ligesom med andre forsikringer har du allermest brug for dem, når du ikke har dem…

Læs mere »

Følg DEL2